Citate care mi-au plăcut #5

Publicat de

Fără să-mi dau seama, a trecut și luna iunie… a trecut repede, foarte repede. Poate pentru că este frumos afară, poate pentru că sunt zile cu ploaie care mă îmbie la lectură sau poate pentru că timpul trece repede pur și simplu.

Oricum ar fi, a sosit timpul pentru o nouă postare cu citate preferate…
Fata din Brooklyn – Guillaume Musso

„Era o epocă ciudată. O epocă ce ducea lipsă de oameni de stat. O epocă în care discursurile inteligente și raționamentele complexe nu-și mai aveau locul. O epocă în care doar cuvintele simpliste și excesive reușeau să aibă un ecou mediatic. O epocă în care adevărul nu mai avea importanță, în care emoțiile facile înlocuiseră rațiunea, în care contau numai imaginea și comunicarea.”

Turnul de abanos – John Fowles

„-Ce Dumnezeu voia să spună cu turnul de abanos?
-A! zâmbi ea. Nimic, una din păsărelele din capul lui. Este ceea ce, zice el, a luat locul turnului de fildeș.
-Artă abstractă?
-Tot ce nu-i place la arta modernă, spuse fata dând din cap. Ceea ce este obscur, pentru că artistului îi e frică de claritate… Înțelegi? La un moment dat respingi tot ce vârsta nu-ți mai permite să înțelegi.”

Inocentul – Ian McEwan

„Dincolo de excitația produsă de dans, pe Leonard îl satisfăcea faptul că dansa într-un stil pe care părinții și prietenii lor nu l-ar fi putut practica și nici n-ar fi vrut, că-i plăcea un gen muzical pe care ei l-ar fi detestat, că se simțea în largul său într-un oraș pe care ei nu aveau să-l vadă niciodată. Era liber.
-Doamne, Doamne ! De ce-oi fi atât de ignorant ?
-Nu ignorant, ci inocent. Uită-te la tine !”

Avocatul rebel – John Grisham

„Chiar vrem judecăți corecte? Nu, nu vrem. Vrem dreptate, și repede. Iar dreptatea este orice socotim noi că este, în funcție de caz. Și dacă n-am crede în judecăți corecte, tot aia ar fi, pentru că oricum lipsesc cu desăvârșire. Prezumția de nevinovăție este acum prezumția de vinovăție.”

Agnes Grey – Anne Brönte

„Scopul religiei nu este acela de a ne invăta cum să murim, ci cum să trăim; cu cât devii mai înțelept și mai bun de timpuriu, cu atât vei fi mai fericit.”

Crima din Orient Express – Agatha Christie

„Bună afirmație, observă Poirot. Nu se putea întâmpla ceva imposibil, deci imposibilul trebuie să fi fost posibil, în ciuda aparențelor.”

„E tare ciudat omulețul acesta. Un geniu? Sau un ticnit ? Va rezolva oare acest mister ? Imposibil, nu văd nici o rezolvare. E prea încurcat totul… Poate că toată lumea minte… Chiar și așa, nu mă ajută cu nimic. Dacă toți mint, lucrurile sunt la fel de încurcate ca și dacă ar spune toți adevărul.”

Altă țară – James Baldwin

„Problema cu a avea o viață secretă e că adesea este un secret pentru persoana care o trăiește și nu e deloc un secret pentru oamenii pe care îi întâlnește.”

Vă dau întâlnire luna viitoare pentru alte citate inspirate.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s