Citate care mi-au plăcut #16

Publicat de

A mai trecut o lună de la ultima postare cu citate preferate… de fapt a trecut jumătate din anul acesta… Așa cum zic de fiecare dată, parcă timpul trece prea repede. Zilele se succed cu viteză, aproape că nici nu mai realizez când este luni, marți, sâmbătă sau duminică. Totul devine relativ. Cineva îmi spunea că timpul nu există şi că de fapt este doar o invenţie a noastră. Aşa să fie oare ?

Dar destul cu filozofia despre trecerea timpului, a sosit vremea citatelor care mi-au atras atenția luna aceasta.

Umbra uriașului – Orson Scott CARD

« Al meu, al meu, al meu. Era blestemul și puterea oamenilor – ceea ce vedeau și îndrăgeau trebuiau să posede. Nu puteau să împartă cu alți oameni decât dacă îi percepeau și pe aceștia ca fiind întrucâtva ai lor. Ceea ce avem noi este al nostru. Ceea ce aveți voi ar trebui de asemenea să fie al nostru. De fapt, voi nu aveți nimic dacă noi nu vrem. Pentru că voi nu sunteți nimic. Noi suntem oamenii adevărați, voi doar vă prefaceți că sunteți oameni doar ca să ne luați ceea ce Dumnezeu a dorit să avem noi. »

Mândrie și prejudecată – Jane AUSTEN

« Nu trebuie să-i iei apărarea, deși e vorba de Charlotte Lucas, nu trebuie să schimbi, de dragul unei persoane, sensul unor principii și al integrității și nici să încerci să te convingi pe tine – ori pe mine – că egoismul înseamnă prudență și inconștiență în fața pericolului, o cale sigură spre fericire. »

Ordinul Dragonului (L’ordre du dragon) – James ROLLINS

« Rachel sentait un frisson familier la parcourir. Pour elle, le temps avait quelque chose de solide. Si chaque siècle enfouissait le précèdent, ce dernier demeurait néanmoins présent. L’histoire de l’humanité restait préservée dans la pierre et le silence. Elle considérait ce temple aussi réel et riche d’enseignements que celui qui le surplombait. »

« Rachel simți cum o străbătea un fior familiar. Pentru ea, timpul era ceva solid. Dacă fiecare secol îl îngroapă pe cel dinainte, acesta a rămâne totuși prezent. Istoria omenirii este păstrată în piatră și în tăcere. Ea considera acest templu ca fiind la fel de real și de bogat în învăţături ca şi cel care-l acoperea. »

Călători în eternitate – Karl GJELLERUP

« Ești ca o stea rătăcită într-un sistem planetar străin – și într-o zi, cine știe când, cu siguranță că îl vei întâlni pe acela de care aparții. Acum ai înțeles, nu-i așa ? Știi doar ce cred cei din țara asta bătrână, ce crede o lume întreagă aici, în răsărit : că dragostea adevărată, dragostea irezistibilă e o regăsire, nu-i decât reînnodarea iubirii dintr-o altă viață. »   

Berlin #3: Bătălia din Gropius – Fabio GEDA & Marco MAGNONE

« Așteptarea era cumplită. Așteptarea cuprinde toate posibilitățile, dar te face să te concentrezi întotdeauna asupra celor mai rele. La jumătatea după-amiezii, fiecare grup făcuse tot ce trebuia că să se pregătească și nu mai rămânea decât să aștepte sosirea celor din Tegel. »

Cam atât pentru luna iunie. Voi ce citiți acum? Aveți citate care vă plac? Care ar fi acestea?

Acestea fiind spuse, vă dau întâlnire luna viitoare pentru alte citate din cărțile citite.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s