Book Quotes Books Booklibrary

Citate preferate #12

Publicat de

Luna februarie a trecut extrem de repede, parcă mai repede decât orice altă lună. Să fie oare din cauză că e mai scurtă? Foarte posibil… În ultima vreme parcă s-a comprimat timpul, parcă trece mai repede, parcă aleargă… sau poate alerg eu.

Îmi propusesem să vă prezint citatele de 1 martie, așa ca un dar de Mărțișor sau de primăvară… nu am reușit.

Umbra marionetelor – Orson Scott Card

« Singurul motiv pentru care guvernul rămâne la putere este că poporul chinez seamănă cu porumbeii. Poți să-i alungi, ei se vor întoarce. Și cei mai răi sunt birocrații. China a inventat birocrația și, având un avans de o mie de ani față de restul lumii, continuă să perfecționeze arta confuziei, construirii de regate și a furtunilor în ceașca de ceai la un nivel necunoscut oriunde altundeva. Prin comparație, birocrația bizantină era un sistem simplu și direct. »

Anticarul – Julian Sanchez

« Am să încalc unul dintre principiile mele fundamentale și am să-ți dau un sfat, a continuat ea : Niciodată, sub nicio formă, să nu-i judeci pe ceilalți. Nu mai evalua, nu mai judeca, nu mai critica, nu-ți mai da cu părerea. Fiecare persoană este o lume unică, irepetabilă, cu motivații de neînțeles pentru cei din jur. Iar asta ne include și pe noi. Nu înseamnă că trebuie să trecem sub tăcere opiniile pe care le avem despre ceilalți, ci să nu le mai avem. Cine suntem noi ca să judecam ? Nu există persoană fără greșeală, fără de păcat sau tulburări. »

« Nu, trecutul nu se uita : doar că se retrage pe cărări ascunse ale minții, de unde nu poate incomoda, de unde nu poate vicia prezentul. »

Alb letal – Robert Galbraith

« -Geraint mă reprezenta pe mine la acel eveniment și o să iasă așa cum iese întotdeauna în presă, când se află ceva: totul o să fie din vina mea! Pentru că, în ultima instanță ; infracțiunile bărbaților sunt întotdeauna ale noastre, nu-i așa domnule Strike ? Responsabilitatea finală aparține întotdeauna femeilor, care trebuiau să fi pus capăt, să fi acționat, care sigur au știut. Neajunsurile voastre sunt de fapt ale noastre, nu-i așa ? Pentru că adevăratul rol al femeii e să îngrijească și nu există nimic mai josnic pe aceasta  lume decât o mamă rea. »

Liliacul – Jo Nesbø

« Andrew evită un tractor de pe cealaltă bandă.
-Să-ți povestesc un pic din experiența mea, Harry. Mai bine de douăzeci de ani, am stat de vorbă cu oameni care aveau tot felul de motive să mintă ori să spună adevărul. Vinovați și nevinovați, criminali și hoți de buzunare, pachete de nervi și indivizi reci ca gheața, fetișoare de copil cu ochi albaștri, mecle de scârnăvii cu cicatrice, sociopați, psihopați, filantropi…
Se opri, scormonindu-și mintea după alte exemple.
-Am priceput, Andrew.
-…aborigeni și albi. Toți și-au spus poveștile cu un singur obiectiv : să fie crezuți. Și știi ce mi-am dat seama ?
-Că e imposibil să spui sigur cine te minte și cine spune adevarul ?
-Exact, Harry ! zise Andrew (…). »

Vă dau întâlnire și luna viitoare pentru citatele preferate în speranța că nu voi mai întârzia :).

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s