Citate care mi-au plăcut #10

Publicat de

A trecut ca o boare și luna noiembrie. Ieri m-am ținut toată ziua să public postarea cu citatele din lună, fără prea mare succes. De fiecare dată aveam ceva de făcut care amâna momentul. De dimineață m-am trezit hotărâtă :).

Citatele lunii le regăsiți mai jos.

Berlin #2: Zorii din Alexanderplatz – Fabio Geda & Marco Magnone

« Se gândi că oamenii, când sunt în pericol devin egoiști. Și că egoismul este ca lemnele pentru foc. Și că focul, în cele din urmă, arde totul. »

O avere periculoasă-Ken Follett

« – Dar ce este integritatea ?
-Înseamnă să spui adevărul, să te ții de cuvânt, să-și asumi responsabilitatea pentru greșelile pe care le faci. Reprezintă același lucru în afaceri, ca în viața de zi cu zi. Este vorba de a fi ce pretinzi că ești, de a face ceea ce spui că faci. Și mai ales, un bancher nu poate fi un mincinos. La urma urmei, dacă nevasta lui nu poate avea încredere în el, atunci cine poate ? »

Șase ani – Harlan Coben

« Miss Avery s-a uitat în sus la mine. Știi ce înseamnă speranța, Jake?
-Cred că da, îi răspunsei eu.
-E cel mai crud lucru din lume. Moartea e mai bună. Când ești mort, durerea încetează. Dar speranța te înalță mereu tot mai sus, doar pentru a te trânti de pământ. Speranța îți leagănă sufletul în mâinile ei, iar apoi îl zdrobește cu pumnul. La nesfârșit. Nu încetează niciodată. Asta face speranța. »

Omul pictat – Peter V. Brett

« -Ani de-a rândul, începu ea, n-am înțeles de ce simțea bărbatul meu nevoia să cutreiere drumurile departe de casă, să se uite în ochii miezingilor și să-și riște viața pentru câteva pachete și pentru câteva hârtii. Adunase bani ca să trăim în lux două vieți. De ce continua s-o facă? Lumea îi descrie pe Mesageri vorbind despre datorie, onoare și spirit de sacrificiu. Toți se conving pe ei înșiși că de aceea fac Mesagerii ceea ce fac.
-Și nu e adevărat? Întrebă Mery.
-O vreme am crezut că e, spuse Eliza, însă acum văd lucrurile mult mai limpede. În viață, avem cu toții momente în care ne simțim atât de vii încât, dupe ce trec, avem impresia că… ne-au scăzut puterile. Când se întâmplă așa ceva, am fi în stare de orice că să ne simțim iarăși vii.»

Vă dau întâlnire la sfârșitul lunii pentru alte citate, sper mai numeroase.

De ziua României, vă doresc La mulți ani!

9 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s