Citate care mi-au plăcut #9

Publicat de

Luna octombrie se încheie cu o seară în care copiii de la noi din cartier se deghizează și pleacă să colinde întorcăndu-se cu o pungă mare de bomboane, fructe și prăjituri. Ceea ce nu înseamnă însă, că eu voi sări peste postarea de sfârșit de luna dedicată citatelor care mi-au plăcut în ultima vreme. Unele sunt din această lună și altele un pic mai vechi, dar toate (cel puțin în opinia mea) sunt la fel de inspirate. 

Omul de zăpadă – Jo Nesbø

« Răul nu este un lucru, nu te poate lua în posesie. Din contră, este un vid, o absență a binelui. Singurul lucru de care te poți teme este propria ta ființă. »

Umbra lui Ender – Orson Scott Card

« -Deci dacă vom câștiga, cine va câștiga în realitate razboiul ? Comandantul ales de tine ? sau tu, pentru că l-ai ales ?
-Triumviratul, pentru că a avut încredere în mine. În felul lor. Dar dacă vom pierde…
-Ei bine, atunci sigur tu vei fi vinovat.
-Atunci vom fi cu toții morți. Ce-o să faca ? Să mă ucidă mai întâi pe mine ? Sau o să mă lase până la sfârșit că să pot contempla urmările erorii mele ?
-Atunci, Ender. Adică, el e cel potrivit. El nu va da vina pe tine. O va lua asupra lui. Nu creditul pentru victorie – doar vina pentru eșec.
-Fie câștigăm, fie pierdem, puștiul ales va avea o viață grea. »

Umbra Hegemonului – Orson Scott Card

« -Într-o lume dominată de haos, spuse Nikolai, câștigă armata cu cel mai bun comandant.
-Dacă vrei să găsești răpitorul, caută țara care vorbește cel mai mult despre pace și împăcare, zise Bean, jucându-se cu ideea și spunând tot ce-i trecea prin minte.
-Ești prea cinic, replică Nikolai. Unii dintre cei care vorbesc despre pace și împăcare vor chiar pace și împăcare.
-Fii atent : națiunile care se oferă să arbitreze sunt cele care cred că ar trebui să conducă lumea, iar asta e doar una dintre mișcările jocului. »

Omul pictat – Peter V. Brett

« -S-a ascuns în pivniță fiindcă i-a fost frică de moarte și și-a luat zilele fiindcă i-a fost frică de viață, răspunse băiatul. Mai bine ar fi luat o secure și-ar fi murit luptând.
-Nu vreau să aud astfel de vorbe, zise Jeph. Cu demonii nu te poți lupta, Arlen. Nimeni nu poate. Nu câștigi nimic dacă te lași ucis.
Băiatul clatină din cap.
-Sunt ca niște bătăuși, spuse. Ne atacă fiindcă suntem prea speriați să ripostăm. După ce i-am pocnit pe Cobie și pe ceilalți cu bățul ăla, nu m-au mai sâcâit niciodată.
-Cobie nu e un demon al pietrei, zise Jeph. Pe ăștia nu-i sperie niciun băț.
-Trebuie să existe o cale, insistă Arlen. Oamenii o făceau pe vremuri. O spun poveștile de demult. »

Maestrul minciunilor – Maureen Johnson

« -Ia gândește-te, spuse Stevie mai târziu în aceeași seară, stând în scaunul de la biroul lui Nate. Ți-aș putea servi eu toate informațiile. Există transcrieri. Există dosare. Povestea e, practic, deja scrisă. N-ar trebui să faci mai nimic.
-Nu știu nimic despre cum se scriu scenariile, spuse Nate.
-Dar scrii !
-Scenariile sunt cu totul altceva, zise Nate. Scenariile sunt… sunt ca un fel de radiografie a unei cărți. Doar oasele. Cuvintele pe care le spun oamenii și acțiunile lor. Cărțile sunt… totul. Ce văd și ce simt personajele și cum e spusă povestea. »

Vă dau întâlnire la sfârșitul lunii noiembrie cu o altă postare cu citate. Voi ce ați mai citit în ultima vreme? Aveți citate care v-au plăcut în mod deosebit? Care ar fi acelea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s