Citate care mi-au plăcut #7

Publicat de

August a fost o lună cu două săptămâni de vacanță ceea ce a favorizat din plin lectura şi relaxarea. Am plecat în concediu luând cu mine, ca de obicei, mult mai multe cărți decât aș fi putut vreodată să citesc în paisprezece zile, aceasta pentru a mă asigura că am de unde alege în funcţie de dispoziţia din acel moment.

Iată câteva dintre citatele care mi-au rămas în memorie :

Maimuța vine să-și ia craniul – Iuri Dombrovski

« -Vă lăudați, spuse Wojcik liniștit, că o să construiți o viață nouă, dar ce altceva ați mânuit în afară de moarte ? Dar cu moartea, cu moartea doar n-o să construiești viața ! Oare toți sunteți așa de proști că nu ați înțeles nici măcar asta ? Moarte, groază, ură – toate acestea sunt valori care resping, negative. Sunt bune pentru distrugere, nu pentru construcție. Pentru a construi viața, chiar și cea mai modestă, trebuie în primul rând să o iubești, dar voi vă temeți de ea și nimic mai mult.»

Berlin – Focurile din Tegel – Fabio Geda & Marco Magnone 

« -Tata, continuă el, spunea că unii oameni ajung vii în momentul morții, în timp ce alții, când le vine rândul, erau déjà morți de multă vreme. »

Sfârșitul lumii – Susan Ee

« -Nu credeam c-o să zic niciodată asta, spuse Dum, dar chiar mi-e dor de reclame. Știi tu, ca « Just do it » de la Nike. Nu mi-am dat seama niciodată cât de multe sfaturi bune de viață vin din reclame. Ce ne trebuie cu adevărat acum e un om cu spirit antreprenorial care să scoată un produs și să ne dea și un slogan excellent pe lângă. Gen « ucide-i pe toți și lasă-l pe Dumnezeu să-i rezolve ».

-Asta nu poate fi o reclamă, îi spun.

-Doar pentru că n-a fost un sfat bun înainte, spune Drum. Dar acum poate fi. Îl pui pe un produs și ne putem îmbogăți. »

Râurile din Londra – Ben Aaronovitch 

« Polițaii nu privesc lumea la fel ca toți ceilalți oameni. Poți identifica un ofițer de poliție prin felul în care privește în jurul unei încăperi. E o privire intensă, rece, care îl face instantaneu recognoscibil celor care știu unde să caute indiciile. Cel mai ciudat lucru e cât de ușor te contaminezi cu asta. Încă mai eram un Ofițer de Poliție Comunitar, o făceam de abia o lună de zile, când am vizitat apartamentul părinților mei și am realizat că și dacă nu aș fi știut că tatăl meu era toxicoman, aș fi descoperit faptul imediat ce aș fi intrat pe ușă. »

Umbra lui Ender – Orson Scott Card

« -Dar tu, Bean ? întrebă Ambul. Zâmbea, dar puțin tăios. Tu ești pregătit să comanzi o flotă ?

-Nu știu. Depinde dacă vor să câștige sau nu, rânji Bean.

-Uite ce e, Bean, zise Ambul. Soldaților nu le place să piardă.

-Tocmai de asta, spuse Bean, să pierzi e o lecție mai importantă decât să câștigi.

Ei ascultară. Se gândiră. Unii aprobară.

-Dacă mai trăiești, adaugă Bean.

Apoi zâmbi.

Zâmbiră și ei. »

« -După părea mea, sinucidere nu înseamnă cu adevărat dorința ca viața să se sfârșească.

-Atunci ce este ?

-Este singura cale pe care o persoană lipsită de putere o poate găsi ca să-i facă pe ceilalți să-și îndepărteze privirea de la rușinea sa. Dorința nu e de a muri, ci de a ascunde. »

Acestea au fost citatele de luna această, vă dau întâlnire luna viitoare pentru alte citate inspirate.

7 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s