Citate care mi-au plăcut #6

Publicat de

Luna iulie a trecut foarte repede, n-am apucat să mă dezmeticesc că s-a și terminat. A fost o luna aglomerată pe plan profesional, ceea ce m-a împiedicat să citesc cât aș fi vrut și cât mi-aș fi dorit.

Aștept cu nerăbdare luna august când plec câteva zile în concediu. Mi-am făcut deja teancul de cărți de luat în vacanță.

Cu toate acestea, tot am reușit să găsesc câteva citate care mi-au atras atenția.

Moștenirea – Cynthia D’Aprix Sweeney

« -Toată lumea caută mereu câte o oglindă. E psihologie elementară. Vrei să te vezi oglindit în ceilalți. Ceilalți – sora ta, părinții tăi – vor să se uite la tine și să se vadă pe ei. Vor ca tu să fii reflexia lor măgulitoare și vice versa. E normal. Presupun că e și mai normal când ai o soră geamănă. Dar să fii oglindă altora ? Nu asta e misiunea ta.»

Palatul de la Miazănoapte – Carlos Ruiz Zafon

« Nimic nu e mai greu de crezut ca adevărul și, dimpotrivă, nimic nu este mai seducător ca forța minciunii și, cu cât mai gogonată este, cu atât mai bine. Este legea vieții și voi va trebui să găsiți echilibrul corect. »

Legea copiilor – Ian McEwan

« Da, viața ei fără copii fusese ea însăși o fugă – asta era tema obișnuită pe care încerca acum să o evite -, o fugă din fața propriului destin. Eșecul ei de a deveni femeie, în sensul pe care-l conferea termenului mama ei. »

Detectivă de ocazie – Laura Stanciu

« Viața nu e așa soft, Io, crede-mă ! Văd acolo, la secție, niște chestii așa urâte, de mă și mir cum de mai există bunătate și iubire în lumea asta. Pe bune, atâta ură nejustificată, atâta răutate pură în ochii oamenilor care ajung încătușați la secţie… n-am mai văzut până acum, nu așa intens. »

Nașterea Regatului – Jan Guillou

« Războiul nu mai însemnă de mult că două clanuri se luptă pentru onoare sau pentru cine să fie numit rege sau jarl. Era o afacere – cea mai mare afacere din lume.

Oricine conducea această afacere cu bună judecată, argint din belșug și destulă iscusință putea cumpăra victoria dacă venea războiul. Sau, și mai bine, putea cumpăra pacea. Pentru că acela care construia o fortăreață îndeajuns de trainică nu avea să fie atacat niciodată. »

Trilogia New York-ului – Paul Auster (recenzia în curând pe blog)

« La urma urmei, fiecare viață nu este altceva decât suma faptelor întâmplătoare, o cronică a intersecțiilor hazardului, a întâmplărilor fericite, a evenimentelor fortuite care nu divulgă nimic altceva decât totala lor lipsă de scop. »

Vă dau întâlnire luna viitoare pentru alte citate inspirate.

8 comentarii

Lasă un comentariu