Tratatul de pace – Ducele de Castle

Publicat de

Acum câteva luni citeam primul volum al seriei „Ducele de Castle” (despre care am scris aici), în care Miriam și Alexandru se vor descoperi reciproc, vor învăța să aibă încredere unul în celălalt și își vor recunoaște într-un final sentimentele pe care le nutresc. Pe lângă povestea de dragoste sensibilă dintre cei doi, descopeream și o intrigă politică, pe care, Miriam și Alexandru o vor rezolva cu ajutorul sfătuitorilor lor de încredere.

Cel de-al doilea volum începe cu o scenă sfâșietoare în care Miriam se află în chinurile nașterii, în care doctorul pare că și-a pierdut speranța că aceasta va supraviețui. Singurul care nu renunță nici o clipă este Alexandru, care îi transmite lui Miriam puterea de a continua lupta și o ajută astfel să nască.

După naștere, Alexandru are un comportament de neînțeles, se îndepărtează de familia lui, nu vrea să-și vadă nici soția nici copilul, evitând contactul direct cu ei. Cu toate acestea, se interesează de soarta lor. Se îngroapă în muncă, concentrându-se pe dirijarea într-un mod brutal, agresiv a regatului Lycaste, motiv pentru care consilierii lui îl consideră nebun. Singura care nu și-a pierdut încrederea în el, este Miriam. 

« Vocea lui era rece și distantă. Deschise ușile, apoi se dădu la o parte, lăsând-o să treacă. Când ajunse în dreptul lui, se opri și îi aruncă o privire scurtă. Îl străbătu un fior când îi simți adierea parfumului floral. O urmă. Nu-și putea dezlipi privirea de pe chipul ei. Miriam încercă să-l ignore, dar îi era imposibil să înțeleagă discuția din sală. El îi observă mână tremurândă când și-o duse sub masă. Era de asemenea incapabil să urmărească ședința. Miriam își șterse o lacrimă din colțul ochiului. Își dădu seama că nimeni nu-i observase gestul, doar el. »

Nici ea nu-i înțelege comportamentul, suferă mult din cauza atitudinii lui Alexandru, este însă răbdătoare și speră că lucrurile se vor rezolva în timp. Pare că lucrurile nu erau destul de complicate, regele Teodor din regatul Meath atacă localitătile de la graniță, declarând astfel război regatului Lycastle. Pericolul pândește la tot pasul, Miriam decide să-și trimită copilul în regatul vecin. Despărțirea de el este foarte dureroasă.

 « -Cum este Miriam ?

-Nu se mai putea opri din plâns !

Bărbatul privi fața copilului care își întinse mânuțele spre el.

-Micuțul meu, îi zâmbi copilului. Vei fi bine și sper că în curând să te reîntâlnești cu mama ta !

Îl sărută pe frunte, apoi îl întinse doicii.

-Voi avea grijă de el că de propriul meu copil ! îi zise Sebastian. I-am promis și ei. »

Miriam insistă să vorbească cu regele Teodor să înțeleagă de ce îi atacă, în timp ce Alexandru preferă să rezolve conflictul pe calea armelor. De aceea, Miriam se hotareste să se ducă singură să discute cu Teodor, bazându-se pe faptul că acesta a fost cândva aliatul tatălui său. Întâlnirea dintre cei doi nu decurge deloc conform așteptărilor lui Miriam.

« Se enervase. Miriam simți că tremură, își strânse pumnii.

-Așa este ! Sunt dispusă să-ți ascult condițiile !

-Ce dorești să-mi oferi în schimbul păcii ?

-Am venit aici să înțeleg de ce ne jefuiești ! O faci din distracție ?

Începu să radă din nou.

-Îmi pare rău că nu am negociat până acum cu femeile ! Era mai interesant !

-Nu ai nici un respect față de femei !

-Nu aș avea de ce !

-Nici eu nu am de ce să te respect !

Fața lui se crispă.

-Ești îndrăzneață, femeie, să mă sfidezi așa ! »

Va găsi un rege egoist, fără scrupule, care nu respectă femeile deloc, care își dorește sânge și răzbunare. Miriam este luată prizonieră, eliberarea ei este condiționată de venirea lui Alexandru.

Ce se întâmplă după ce ajunge Alexandru, vă las pe voi să descoperiți. Va fi oare posibil să încheie tratatul de pace? Se vor rezolva problemele dintre cei doi? Vor găsi ei oare puterea să treacă peste obstacole? Va triumfa dragostea?

Romanul se citește repede, este plin de dialoguri, are un ritm alert și cu multă acțiune. Povestea de dragoste între Miriam și Alexandru se întrepătrunde cu intrigile politice și cu războiul care planează asupra regatului. Cu toate că acțiunea se concentrează pe cei doi, personajele secundare joacă rolul lor bine definit.

Este o serie plăcută pentru iubitorii de romance și pentru cei care au nevoie de o lectură relaxantă.

Îi mulțumesc Editurii Petale Scrise și autoarei Alina Cosma pentru exemplarul oferit pentru recenzie. Romanul se poate achiziționa aici.

7 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s