Citate care mi-au plăcut #4

Publicat de

Luna mai se apropie de sfârșit, așa cum v-am obișnuit deja, a venit timpul pentru o nouă postare dedicată citatelor preferate din această lună și din trecut.

Luminile din septembrie – Carlos Ruiz Zafon

« Uneori cred că au plecat cu toții într-un loc departe de Golful Albastru și că eu am rămas prizonierul timpului, sperând zadarnic că marea purpurie de septembrie să-mi înapoieze ceva mai mult decât niște amintiri.
Nu mă lua prea mult în seamă. Marea face lucruri din astea : aduce totul înapoi după un timp, mai ales amintirile. »

« Am văzut atât de multe lucruri pe care nu mi le-am imaginat că s-ar putea întâmpla vreodată… Există umbre în lumea asta, Ismael. Umbre mult mai crâncene decât acel lucru împotriva căruia tu și cu mine am luptat în noaptea aceea în Cravenmoore. Umbre alături de care Daniel Hoffmann nu e decât un joc de copii. Umbre care vin din lăuntrul fiecăruia dintre noi. »

Naşterea regatului – Jan Guillou

« Şi ceea ce învățaseră era că rațiunea este frâul puterii. Puterea fără conștiință era condamnată să alunece spre rău. »

Dracula. Pe urmele Prinţului Nemuritor – Kerri Maniscalo

 « -Lumea nu e nici bună, nici rea. Ea doar există. Noi avem puterea de a o vedea așa cum vrem. »

« ”Dacă” era cel mai tragic cuvânt din lume. ”Măcar dacă” nu sună mai bine. Măcar dacă aș fi văzut semnele mai devreme. Poate aș fi putut… »

Fata din Brooklyn – Guillaume Musso

« Cărțile au o singularilate care se aseamănă cu magia : ele sunt un pașaport pentru altundeva, sunt o mare evadare. Te pot ajuta să înfrunți încercările vieții. După cum spunea Paul Auster, ele sunt « singurul loc din lume unde doi străini se pot întâlni în intimitate. »

« Datorită scrisului, intrasem în pielea multor personaje. Ca un agent infiltrat, puteam să am sute de experiențe. Dar aceste vieți de împrumut mă făcuseră să uit să trăiesc singura și unica viață care există cu adevărat: a mea. »

« Să ai un copil te obligă să te lepezi de un trecut prea greu, singura condiție ca să poți merge mai departe. Să ai un copil face ca viitorul lui să devină mult mai important decât trecutul tău. Să ai un copil înseamnă să fii sigur că trecutul nu va învinge niciodată viitorul. »

Altă țară – James Baldwin

« -Vreau să zic că trebuie să fiu cinstit cu privire la viața pe care o duc. Altfel nu ai nici o șansă să obții viață pe care o vrei. Făcu o pauză. Sau pe care crezi că o vrei.

-Sau, zise Vivaldo, viață pe care crezi că ar trebui să o vrei.

-Viața pe care crezi că ar trebui s-o vrei e mereu viața care pare cea mai sigură, zise Eric.

-Vivaldo se ridică și privi către jaluzelele care țineau jungla afară. Eric, cum poate cineva să treacă prin toate ? Cum poți trăi dacă nu poți iubi ? Și cum poți trăi dacă iubești ?»

Vă dau întâlnire luna viitoare cu noi citate. Care sunt citatele voastre preferate?

6 comentarii

  1. Ce frumoase sunt acestea trei: « Cărțile au o singularilate care se aseamănă cu magia : ele sunt un pașaport pentru altundeva, sunt o mare evadare. Te pot ajuta să înfrunți încercările vieții. După cum spunea Paul Auster, ele sunt « singurul loc din lume unde doi străini se pot întâlni în intimitate. »

    « Datorită scrisului, intrasem în pielea multor personaje. Ca un agent infiltrat, puteam să am sute de experiențe. Dar aceste vieți de împrumut mă făcuseră să uit să trăiesc singura și unica viață care există cu adevărat: a mea. »

    « Să ai un copil te obligă să te lepezi de un trecut prea greu, singura condiție ca să poți merge mai departe. Să ai un copil face ca viitorul lui să devină mult mai important decât trecutul tău. Să ai un copil înseamnă să fii sigur că trecutul nu va învinge niciodată viitorul. » ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s