În căutarea căpitanului Krogh

Publicat de

Zilele trecute, Luca a finalizat cartea “În căutarea Căpitanului Krogh” și, încântat la culme, a început să-mi povestească despre noile aventuri ale celor trei protagonişti ai Biroului de Investigații nr. 2, Tiril, Oliver şi Opti (despre care am mai scris aici). Eu, tot încercam să-l opresc din vorbit, explicându-i că nu pot scrie așa de repede cum îmi povestește el… Luca, însă a continuat. Vă redau mai jos ce mi-a relatat împreună cu citatele alese de el.

În biroul lui Tiril, Oliver și Opti, micii noștri detectivi, intră doamna Krogh. În cazul în care nu vă mai amintiți cine sunt cei trei vă readuc aminte : Tiril și Oliver sunt doi frați pasionați de căutare de indicii în cazuri ciudate. Se comportă ca niște adevărați detectivi și sunt însoțiți peste tot de Opti, cățelul lor care face parte din echipă. 

Doamna Krogh începe să le povestească despre ce i s-a întâmplat. A venit acasă și a găsit o floare pe măsuță, s-a uitat în jur și nu părea că a dispărut ceva. Însă nu înțelegea cum a ajuns floarea pe măsuță. Pe unde să fi intrat persoana care a lăsat-o acolo din moment ce ușile și geamurile erau închise? Un adevărat mister…

« Tiril îl privi pe Oliver. Doamna Krogh avea dreptate. Cazul era foarte misterios, dar până la urmă cazurile misterioase erau specialitatea lor.

Opti își ridică botul și începu să se agite.

Biroul de Investigații nr. 2 avea o nouă misiune. »

Cei trei detectivi au hotărât că trebuie să investigheze la fața locului și au plecat împreună cu doamna Krogh la ea acasă. Au început să cerceteze curtea, să facă poze și au observat că geamul de pe acoperiș era deschis. Misterul părea aproape rezolvat. Însă cum a ajuns hoțul sau cine o fi fost el pe acoperiș ? Aici i-a ajutat Opti, care a descoperit o scară. Bun… deci și-au dat seama cum a intrat hoțul. Dar de ce a intrat ? Doar ca să lase o floare pe masă ?

Au continuat cercetările în sufragerie. Acolo praful nu fusese şters de mult, așa că au observat o urmă.

 « Tiril scoase lupa din geantă.

-Ai dreptate, spuse ea. Lipsește micul cufăr.

Doamna Krogh tresări și se îndreptă spre rafturi.

-Era al stră-străbunicului meu, explică ea.

-Avea valoare mare ?

-Nu, nu cred. Dar în el se găsea o cheiță împreună cu o foaie de hârtie veche pe care era scris un mesaj secret. Am moștenit-o de la bunicul, care îmi povestea că persoana care va reuși să descifreze mesajul secret va găsi și comoara ascunsă de bunicul lui. »

Stră-străbunicul doamnei Krogh fusese un pirat vestit, care la un moment dat a fost prins și băgat la închisoare. Indiciile îi vor purta la aceea închisoare, transformată în muzeu și apoi la un hotel părăsit. Tiril, Oliver și Opti sunt foarte simpatici, haioși și drăguți, sunt atenți la toate lucrurile din jurul lor ca niște adevărați detectivi.

« Oliver încuviință. Știa că anumite detalii, care nu par neapărat importante pe moment, se pot dovedi cât se poate de utile. Așa că împreună, începură să cerceteze întreaga încăpere cu mare atenție pentru a găsi și mai multe indicii. »

Luca s-a oprit aici și nu a vrut să-mi spună ce au descoperit cei trei sau dacă întradevăr indiciile i-au ajutat să găsească comoara, mi-a zis că vrea să mă lase în suspans şi că trebuie să citesc cartea dacă vreau să aflu cum se termină. În plus de aceasta, mi-a spus că s-a distrat căutând indicii împreună cu detectivii noștri pentru că, pe fiecare pagină, sunt misiuni de rezolvat.

Cartea este frumos colorată, aerisită și se citește ușor. Mi-a promis că-mi va povesti și despre următoarea aventură a celor trei intitulată « În căutarea Reginei Junglei », pe care a și început să o citească.

P.S. Poza este făcută conform indicaţiilor lui Luca.

Îi mulțumim mult Editurii Paralela 45 pentru exemplarul oferit pentru recenzie. Cartea poate fi achiziționată aici.

8 comentarii

Lasă un comentariu