Tocilara – Un model încurcă-lume

Publicat de

Am citit acum trei luni primul volum al seriei Tocilara (despre care am scris aici). Cu ocazia vizitei la Bookfest mi-am cumpărat și continuarea. Am început să citesc la puțin timp după ce am cumpărat cartea, aveam altele de terminat între timp. Vă pot spune însă că după primele pagini, nu am mai putut lăsa cartea din mână.

Tocilara noastră, Harriet Manners, se întoarce. Toată povestea începe cu Harriet îmbrăcată în auriu încercând să pozeze pentru o agenție de modelling, în același timp încearcă să învețe pentru școală, ceea ce nu este un lucru ușor. În acest an are un examen important, însă Harriet s-a schimbat mult, este diferită acum, are alte preocupări sau cel puțin așa pare.

« Voi fi extrem de sinceră cu ține: m-am schimbat. Tocilara a dispărut, iar în locul ei e cineva strălucitor. Popular. Cool. O Harriet Manners nou-nouță. »

Ce ne zice Harriet Manners nu este chiar greșit, dar nu este nici sută la sută corect: Tocilara nu a dispărut definitiv, altfel cum ar știi că « Oamenii au 70000 de gânduri într-o zi. » sau că « Omizile au patru mii de muschi ». Și totuși sunt lucruri schimbate la ea: a mai adăugat un nou graffiti pe ghiozdanul ei « Geek + Model ».

Va face o călătorie la Tokyo pentru o ședința foto, unde va cunoaște două fete și ele modele, pe Rin și pe Poppy. Va face față Harriet provocării? Va fi așa cum se așteaptă ea?
În plus, se mai întâmplă un lucru: Nick, zis și Tânărul leu o părăsește. Știu, sună trist și probabil că este. Harriet încearcă să nu se gândească la el, ci să se concentreze pe școală. Dacă reușește, vă las să descoperiți singuri.

« Nu-ți face griji. Nu e atât de rău precum sună. Ei, în unele privințe este exact atatde rău precum sună. La patru luni după primul nostru sărut, Nick mi-a spus că ar fi mai bine să nu ne mai vedem și a dispărut brusc din viața mea. »

Aceasta cam explică tot dar… Nick a lăsat-o pe Harriet, de ce să se mai gândească la el?
Harriet este foarte bine organizată are chiar și o lista cu motive pentru care nu ar trebui să se gândească la el, primul punct este că așa i-a zis Nick, « să nu se gândească la el », iar al doilea este că are multe altele la care să se gândească. Lista are în total cinci puncte, toate la fel de importante.

Mi-a luat aproximativ opt ore să citesc cartea, lectura este ușoară, plăcută și m-a ținut în suspans. Cu cât citeam, cu atât vroiam să știu ce se întâmplă mai departe, motiv pentru care m-am apucat deja de volumul cu numărul trei. Am uitat să vă spun, seria are patru volume în total.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s