Sabia de sticlă

Publicat de

« Sabia de sticlă » este al doilea volum din seria « Regina Roșie » scrisă de Victoria Aveyard. Mi-a luat ceva timp pentru a începe această carte, deși am achiziționat cartea aceasta de ceva timp, cumva, nu reușeam să mă apuc de ea. Într-un final, i-a venit rândul și am terminat-o rapid, în 2 zile, cu toate cele cinci sute și ceva de pagini ale sale. La început mi-a fost greu să înțeleg, mă simțeam un pic pierdută pentru că nu mai știam cine sunt personajele din primul volum (despre care am scris aici) dar pe parcursul lecturii mi-am adus aminte. La sfârșitul cărți eram în lacrimi, dar ca să aflați de ce, va trebui să citiți cartea.

În primul capitol suntem reintroduși într-o lume cu oameni argintii și roșii. În primul volum aflasem că Mare, una dintre personajele principale, este singura cu sânge roșu dar cu abilități de argintii, acum însă descoperim că mai sunt și alții în aceiași situație. Maven, fost prinț, acum rege, guvernează această lume cu o mână de fier și cu ajutorul mamei sale Elara. 

« Maven a trecut pe aici înainte și Maven va veni din nou. De data această, însoțit de întreagă furie a soldaților lui, a mamei sale și a noii sale coroane. Ieri era prinț, astăzi e rege ».

Mai este și Cal, fratele vitreg lui Maven, este cel care ar fi trebuit să guverneze, dar care acum este un fugar, regele îl urmărește, mama lui îl urăște, singura care va avea încredere în el va fi Mare.

La început, Mare a crezut în Maven, dar acesta și-a arătat adevărată față, a încercat să o omoare și cu siguranță, va mai încerca. Mare și Cal se aliază cu Garda Stacojie care este considerată de argintii ca fiind un grup de teroriști.

Pe parcursul lecturii, este o propoziție care tot apare, cumva ca un refren, ca un avertisment:

« Oricine poate trăda pe oricine ».

Chiar și persoanele despre care credem că nu ar trăda-o pe Mare sau nu ar trăda în general, sfârșesc prin a trăda sau prin a face rău. « The Drak side » este prezentă în fiecare dintre personaje, în acest volum vom explora însă această parte întunecată a lui Mare. 

Mare fuge cu trenul împreună cu Cal departe de argintii, ajutați de Garda Stacojie. Cal este un argintiu, iar Garda Stacojie nu-l cunoaște, consideră că este la fel ca toți ceilalți, adică rău până în măduva oaselor, dar se poate folosi de el pentru a-l șantaja pe Maven. Dacă vor reuși sau nu, rămâne de văzut… În tren, se vor întâlni cu Shade, unul din frații mai mari a lui Mare, despre care se credea că ar fi murit pe câmpul de bătălie.

« Shade. Tot nu-mi vine să cred că fratele meu este aici, că este în viață și, lucrul cel mai ciudat, că este asemenea mie. Roșu și argintiu – și cu putere dublă. »

Într-adevăr, Shade este precum Mare un « om cu sânge nou » cum li se zice acestora în carte. Mare poate simți electricitatea și o poate controla, Shade, el, se poate teleporta. De ce este acest lucru relevant? Veți afla dacă citiți.

Dacă în primul volum, mi-a fost clar de ce se numește « Regina rosie », aici i-aș fi dat alt titlu, pentru că « Sabia de sticlă » nu mi s-a părut că i se potrivește, bineînțeles este o părere personală.

Nu m-am putut despărți de carte, eram aproape tot timpul cu nasul în ea, în mașină, în pauză și când nu citeam mă gândeam: ce urmează oare să se întâmple? 

Sfârșitul cărți despre care nu o să vă povestesc, m-a făcut să plâng, îmi ziceam «  Nu! Nu! Stai! Ce? Nu, nu se poate! ». V-am făcut curioși? Dacă da, atunci vă recomand cu drag această carte și în ceea ce mă privește abia aștept să citesc următorul volum « Colivia Regelui ».

6 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s