Regina roșie

Publicat de

« Regina roșie » este o carte scrisă de Victoria Aveyard. Acest roman m-a făcut să vreau să citesc și continuarea « Sabia de sticlă » și cât mai curand posibil. Este o poveste fantastică având în centru ei o lume diferită și imposibilă, cel puțin pentru moment.

Mare Borrow trăiește în satul Pilonii. Stă într-o casă cu părinții și sora ei, Gisa Borrow. Este « geloasă » pe sora ei care țese pentru nobilii cu sânge argintiu.  

« Si apoi, toată lumea știe că eu sunt geloasă, Gisa. Nu pot decât să fur de la oamenii care chiar știu să facă ceva. »

Lumea in care trăiește Mare este împărțită în două categorii: oamenii cu sânge roșu, care stau în sate și cei cu sânge argintiu, care sunt considerați nobili pentru că au puteri supranaturale. Roșii, cum sunt ei denumiți, sunt oameni normali care pot numai să viseze la viața, bogăția și castele de cristal in care stau argintii.

Familia Borrow este săracă în comparație cu nobilii, dar pe de altă parte, toți roșii sunt săraci. Această carte m-a învățat că sărăcia se definește în comparație cu ceva sau cu cineva.

Acum, revenind la poveste, Mare descoperă pentru prima dată bogăția orașului când o convinge pe Gisa care lucra într-o prăvălie din cetatea Soarelui cu zidurile de diamant, să o ia cu ea.

« Există străzi aglomerate, magazine, taverne, case și curți, toate îndreptate spre o monstruozitate sclipitoare construită din sticlă de diamant și marmură. »

Și in acest fel, Mare intră în cetate și încearcă să facă ce știe ea mai bine, adică să fure pentru ea și pentru Garda Stacojie… Cine este Garda Stacojie și ce anume urmărește o să aflați citind cartea. Ce se va întâmpla în cetate? O să reușească sau nu să obțină ce vrea?

Mare, personajul principal este o fată de șaptesprezece ani, aproape optsprezece, are părul castaniu, cu fire albe de la munca din sat. E frumoasă și nu îi este frică să-și urmărească visele, chiar dacă asta înseamnă să trădeze pe cei care merită a fi trădați sau nu… Va fi pusă în situații complicate și va afla lucruri despre ea însăși pe care nici nu le bănuia. Mi-a plăcut de ea, fiind un personaj hotărât, puternic și care a evoluat pe măsură ce citeam povestea.

Această carte este una care o citești cu emoții și cu plăcere. Am trăit aventurile Mare Borrow citându-i gândurile ascunse scrise de autoare. Este un roman care mi-a arătat că dacă vrei, poți și dacă îți stabilești obiectivul de a ajunge de jos până sus de tot, este posibil dar cu sacrificii. « Regina roșie » m-a pasionat prin acțiune și m-a surprins prin realismul descrierilor. Aproape că vedeam cetățile, casele în fața ochiilor. În concluzie, dar cred ca ați ințeles deja, mi-a plăcut mult cartea.

Pe coperta cărții este o frază care mi-a atras atenția și pe care vreau să o împărtășesc cu voi: « Puterea este un jos periculos ».

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s