Citate care mi-au placut #11

Publicat de

2019 a trecut, a fost un an plin cu de toate. 2020 a început cu rubrica cu care v-ați obișnuit deja: citate care mi-au plăcut. Aș fi vrut să fac o ediție aniversară cu un top al citatelor, dar am realizat că rubrica nu a împlinit încă un an :)… deci va urma.

Aș vrea să vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine și în acest an, pentru că ați comentat, pentru că m-ați încurajat public și în privat, pentru că m-ați susținut și vă aștept cu mult drag și în acest an.

La mulți ani și tot ce vă doriți să se îndeplinească! 
O crimă pe Via Appia – Steven Saylor

« Certitudinea e un lucru ciudat. Aristotel a demonstrat că nu se poate dovedi că un anumit eveniment nu a avut loc. »

Viața domnului de Molière – Mihail Bulgakov

« Tocmai acest bunic Cresse s-a împrietenit la cataramă cu tânărul Jean-Baptiste. Ce putea să-i lege atât de strâns pe bătrân și pe băiețandru ? Vreun drăcușor ? Da, tocmai asta îi lega. Pasiunea lor comună, rămasă un timp secretă pentru Poquelin-tatăl și care i-a provocat curând o morocănoasă uimire. S-a dat în vileag faptul că bunicul și nepotul nutresc o dragoste înfocată pentru teatru !»

Cafeneaua micilor miracole – Nicolas Barreau

« În cele din urmă, fiecare viață devine o poveste, iar cea mai scurtă este cea gravată pe piatra de mormânt : începutul și sfârșitul, nașterea și moartea. Timpul dintre ele este povestea propriu-zisă. Poate fi lungă sau scurtă. Uneori durează nouăzeci și trei de ani, alteori doar trei. Citim datele în trecere și ne imaginăm ce destine pot ascunde în spatele lor. »

« -Timpul nu se oprește niciodată, Signora Eleonora. Numai amintirile noastre. Ele rămân pentru totdeauna. »

Barbă albastră – Amelie Nothomb

« Îndrăgostirea e cel mai misterios fenomen din univers. Cei care iubesc la prima vedere trăiesc versiunea cel mai puțin inexplicabilă a miracolului : dacă înainte nu iubeau, asta era pentru că nu știau de existența celuilalt.
Îndrăgostirea în timp e cea mai mare provocare la adresa rațiunii. Don Elemirio s-a îndrăgostit de Saturnine când a văzut că-i sensibilă la combinația de galben cu aur. »

Gaspar, Melhior & Baltazar – Michel Tournier (recenzia în curând)

« Am înțeles că regalitatea, însoțită cu sărăcia, produce mai degrabă un tâlhar decât un cerșetor, dar regele, tâlharul, cerșetorul au în comun faptul de a se situa în afara normelor obișnuite de comportare: ei nu dobândesc nimic prin muncă și nici prin schimb.»

Cam acestea ar fi pentru acest început de an. Următoarea postare va fi una aniversară, cu un top 10 citate din ultimul an.

Vă dau întâlnire luna viitoare!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s