Ieri am fost la Gaudeamus cu Ana. Ne-am plimbat mult printr-o aglomerație de nedescris, ceea ce pe de-o parte este un lucru bun, pentru că înseamnă ca mai suntem interesți de cărți și lectură, pe de altă parte, mi-aș fi dorit să fim singure ca să putem răsfoi în liniște.
Ne-am întors cu multe romane, contemporane, clasice, fantasy, polițiste și chiar romantice.
- George Orwell – Drumul spre Wigan Pier
Descriere:
„O călătorie literară devenită clasică, considerată de critici cuceritoare, dar și tulburătoare… Astăzi această carte devine surprinzător de relevantă pentru vremurile noastre agitate. Dacă ar mai trăi și și-ar reitera acum călătoria în nord, Orwell ar descoperi că timpul și spațiul converg, iar trecutul îl copleșește.” – The Guardian
- Joe Abercombie – Jumătate de rege
Descriere:
„Mă voi răzbuna pe ucigșii tatălui meu. Am jurat!”
„Prințul Yarvi a jurat să recâștige tronul pe care nu și l-a dorit vreodată. Dar mai întâi trebuie să suprviețuiască cruzimilor, lanțurilor și apelor dure ale Mării Sfărâmate. Și toate acestea cu o singură mână bună.
Înșelatul ajunge înșelător.
Mic și slab în ochii tatălui său, Yarvi rămâne singur într-o lume în care nu contează decât forța brută și sângele rece. El nu poate mânui o sabie sau ține un scut, așa că trebuie să-și ascută mintea ca pe un scut.
Trădatul ajunge trădător.
În jurul lui Yarvi se strânge o frăție care îl va ajuta să devină omul care trebuie să fie pentru a înfrunta toate intrigile și a răzbi în misiunea lui.
Uzurpatul va ajunge, la rândul lui, uzurpator?”
- N.K. Jemisin – Luna ucigașă
Descriere:
„În străvechea cetate Gujaareh, pacea este legea supremă. Străjerii care mențin liniștea statului, Colectorii, se mișcă nevăzuți pe acoperișurile cetății, învăluiți pe umbrele străzilor prăfuite ale orașului. Preoții ai Zeiței Viselor, datoria lor este să culeagă magia minților adormite și să o folosească mai departe pentru vindecarea, alinarea… și pentru uciderea celor crezuți corupți. (…)”
- Julian Barnes – Nimicul de temut
„Barbar de inteligent și, lucru rar în literatură, umilitor de onest și înălțător.” – John Freeman, NPR
- Victoria Schwab – Acest cântec neîmblânzit
„O nouă lume captivantă!” – Publishers Weekly
„O poveste cu o atât de întunecată precizie a textului, încât mai mult ca sigur îți va provoca fiori pe șirea spinării.” – Booklist
„Biletul pentru o noapte neîntreruptă de lectură.” – Kirkus reviews
- Heather Demetrios – Bad Romance
„O imagine vie a felului în care o fată inteligentă și aparent sigură pe sine poate să cadă în capcana unei relații abuzive… Personajele foarte bine conturate de către Demetrios sunt captivante, iar descoperirea de către Grace a puterii sale interioare nebănuite va determina pe cititori să capete propriul curaj.” – Booklist
- Josie Silver – O zi de Decembrie
Descriere:
„Laurie e convinsă că dragostea la prima vedere e un mit. Dar într-o zi de decembrie, printr-o ninsoare puternică, zărește din autobuz un bărbat și știe imediat că l-a găsit pe EL.
Convinsă că îi e sortit să-l revadă, își petrece un an de zile căutându-l prin toate cafenelele din Londra. Nu îl găsește, în schimb, îl reîntâlnește la o petrecere de Crăciun, când cea mai bună prietenă îl prezintă ca pe noul ei iubit, Jack, bărbatul din stația din autobuz.”
- Aldous Huxley – Galben de Crome
„Iată o carte mult prea ironică pentru a fi numită satiră și mult prea sarcastică pentru a fi considerată ironică. E genul de roman care îi va înfuria pe cei care iau în serios totul, inclusiv pe ei înșiși.” – F. Scott Fitzgerald
„Îți vine greu să-ți înfrânezi entuziasmul în fața romanului Galben de Crom. E irezistibil de comic și de penetrant în critica sa asupra vieții cotidiene.” – Daily Express
- André Maurois – Climate
Descriere:
„Philippe Marcenat, fiul unor burghezi convenționali și rigizi, se îndrăgostește cu pasiune de frumoasa Odile Malet și se căsătorește cu ea, în ciuda ostilității părinților săi. dar căsnicia este un eșec. Recăsătoria cu Isabelle de Cherverny, care este opusul absolut a lui Odile și deși o iubește profund o supune la rândul său pe Isabelle chinurilor pe care el le-a încercat cândva.
Poveste unui dublu eșec conjugal, Climate, roman de o finețe psihologică excepțională, scris într-un limbaj admirabil, este cartea cea mai faimoasă și mai reprezentativă pentru talentul de romancier a lui André Maurois.”
- Ben Aaronovitch – Râurile din Londra
„Revigorant, original și o lectură încântatoare.” – Charleine Harris
„Râurile din Londra e povestea a ce s-ar întâmpla dacă Harry Potter ar crește mare și s-ar alătura poliției londoneze. O carte cu detectivi de o imaginație debordantă și care te va binedispune cu siguranță.” – Diana Gabaldon
„Construită cu detaliu și imaginție… Aaronovitch este un scriitor care trebuie urmărit.” – Peter F. Hamilton
- Paul Auster – Trilogia New York-ului
Descriere:
„Trilogia New York-ului (Orașul de sticlă, Fantome, Camera încuiată) ia adus lui Paul Auster recunoașterea internațională pentru creearea unui nou stil literar, un mix de ficțiune post-modernă cu roman noir și crime fiction. Într-un New York decupat parcă din filmele cult cu detectivi particulari, personajele lui Auster trec prin întâmplări kafkiene încercând să rezolve situații enigmatice în care se trezesc implicate. fiecare dintre cele trei romane care alcătuiesc volumul de față oferă cititorului o narațiunepe mai multe niveluri, jocuri psihologice uluitoare,un labirint de povești detectivistice și, nu în ultimul rând, o meditație asupra ideii de identitate.”
- John Grisham – Negustorul de manuscrise
„Un amestec plin de farmec ntr-o misiune de spionaj și o aventură de o vară, în mijlocul căruia se află un personaj cu două fețe.” – The Sunday Times
„O intriga captivantă, care vă va îndemna să devorați fiecare capitol și vă va face să va întrebați dacă nu cumva sunteți complice la acest jaf perfect.” – Heat
„Grisham ne prezintă un roman șarmant, de o inteligență fină, într-o proză delectabilă.” – The Times
„Un roman incitant… proaspăt… și care dă dependență.” – USA Today
- Niklas Natt och Dag – 1793, În umbra morții
„Un debut impresionant […]. Descrieri minunate ale mediului urban, imagini neliniștitoare ale societății, o scriitură care păstrează un echilibru perfect între expresiile specifice perioadei și tehnicile de narațiune contemporană.” – Dagens Nybeter, Suedia
„Un tur de forță literar… O poveste inteligentă și plină de suspans pe care n-o veți uita prea curând.” – Verdens Gang, Norvegia
- Michael Connelly – Verdictul
Descriere:
„Mickey Haller, avocatul din limuzină revine. după ce colegul său Jerry Vincent este ucis, lăsându-i activitatea cabinetului de avocatură, un caz de crimă se dovedește a fi remarcabil și posibil profitabil: Walter Elliot, un important director de studio este acuzat de uciderea soției sale și amantului acesteia. pe de altă parte, detectivul Harry Bosch este decis să-l descopere pe ucigașul lui Vincent, chiar dacă pentru asta trebuie să-l folosească pe Haller pe post de momeală. Deși nu acționează de aceiași parte a baricadei, pe masură ce pericolul devine tot mai evident și miza acestui joc mortal crește, Bosch și Haller își dau seama că singura lor șansă de reușită este să colaboreze.”
Acestea sunt „bunătățile” mele. Urmează cele ale Anei.
Multe titluri interesante. De acolo am citit doar Acest cantec neimblanzit si mie mi-a placut mult. Lecturi placute sa ai!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Iti multumesc mult 😊! Iti doresc o duminica placuta!
ApreciazăApreciază
Frumoasă „pradă”. Dintre aceste titluri am citit numai Climate. O poveste care m-a captivat într-o vară pe care mi-o amintesc cu plăcere.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
🙂 Iti multumesc pentru vizita! O seara frumoasa iti doresc!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ooo, ce achizitii bune! Ma tenteaza cam jumatate din ce ai acolo, daca nu si mai bine. ❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ma bucur mult 😘! Iti multumesc Ana! Seara placuta iti doresc ❤️!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Interesante titluri! Lectură plăcută îţi doresc!! Şi o cafea bună lângă 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc mult Potecuta 😘! Te astept cu drag, la mine la cafea, ceai sau ce vrei tu 🙂!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Vin cu drag de fiecare dată!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Iti multumesc si te imbratisez cu drag 🤗!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Super selectie, Nicole! Am citit jumatate dintre ele si toate sunt excelente! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pai de unde crezi ca m-am inspirat cand mi-am facut lista 🙂 🙂 🙂 ?! Iti multumesc tie, Marius pentru asta!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nicole, iti multumesc si eu pentru cealalta jumatate! 😀 Astept cu nerabdare recenziile, dar deja mi-ai dat idei! 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Iti spun un secret :), si eu astept sa ma apuc de ele… mai am cate ceva de citit pana atunci, dar probabil ca iarasi nu o sa respect ordinea 🙂 :).
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Târgul de toamnă Gaudeamus este un fel de Crăciun înainte de Crăciun! Tare mi-ai stârnit curiozitate în legătură cu Aldous Huxley (Galben de Crome), de care am mai citit ”Minunata lume nouă” și m-a pus bine pe gânduri. Și Ben Aaronovitch (Râurile din Londra) sună tentant. Mersic de recomandări 🙂 !
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cu mare drag 🙂! Multumesc pentru vizita! O seara frumoasa iti doresc!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Am citit Bad Romance și Râurile din Londra pe care le recomand. Sunt niște lecturi mai altfel. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Abia astept sa le citesc 🙂! Multumesc pentru vizita 😘!
ApreciazăApreciat de 1 persoană