Ziceam în articolul trecut că ne-am întors victorioase de la târg, cu un ghiozdan plin și o pungă :). Mai jos regăsiți următoarele șase cărți cumpărate:
- Umberto ECO – Numele trandafirului
Îmi place mult cum scrie Eco, pe copertă zicea că romanul a fost revăzut de către autor, ceea ce mi-a trezit curiozitatea și totodată dorința de a-l reciti.
Descrierea editurii:
„În anul 1327, într-o mânăstire izolată de lume, călugării sunt pe cale de-a fi învinuiți de erezie. Singura lor speranță este ajutorul dat de un faimos franciscan, fratele Guglielmo. Când lucrurile par să se limpezească între zidurile misterioasei abații, călugării încep să moară unul după altul. Ca să descopere asasinul, înțeleptul călugăr, alături de ajutorul său, Adso, se afundă ca un adevărat detectiv în simboluri secrete și manuscrise codificate și aproape își pierde viața pe culoarele labirintice ale mânăstirii.
Romanul „Numele trandafirului” a fost tradus in 35 de limbi și ecranizat de Jean-Jacques Annaud în 1986, cu Sean Connery, Christian Slater și F. Murray Abraham în rolurile principale.”
2. Antonio G. ITURBE – Bibliotecara de la Auschwitz
„Hoața de cărți” mi-a plăcut foarte mult, de ce să nu-mi placă și „Bibliotecara de la Auschwitz”? Am citit recenzii despre ea, m-au intrigat, mi-au plăcut. O să vă spun părerea mea după lectură.
Extras din descrierea editurii:
„Romanul redă întâmplările din vița Ditei, o copilă de 14 ani, care, în blocul 31 de la Auschwitz, a luat în grijă cele câteva cărți interzise, folosite ca manuale de un grup de adulți, „profesori” ai copiilor deportați.
Blocul 31 era o mică oază de liniște în interiorul lagărului de concentrare, întrucât aici Fredy Hirsch, un prizioner a căpătat permisiunea să creeze un spațiu rezervat copiilor, pe care acesta l-a transformat în școală.
Biblioteca Ditei este cea mai mică din istorie: opt cărți, însă una dintre cele mai valoroase, întrucât ea își riscă viața pentru a-i ajuta pe ceilalți ca, prin lectura, să poată evada din dura realitate.
Cititorul află, puțin câte puțin, nu numai povestea Ditei, ci și pe aceea a celorlalți suptaveghetori și profesori din blocul 31.”
3. John GRISHAM – Avocatul rebel
Cred că am ales cartea după copertă, după descriere, după… nu știu exact, m-a atras… și până la urmă de ce nu…
„O carte serioasă, profundă, pe măsura excepționalului talent a lui Grisham.” – Patrick Anderson, The Washington Post
„Grisham îl folosește pe Sebastian Rudd ca să arate adevărata față a sistemului juridic… Un personaj direct, nepoliticos, tenace, poetic și înțelept, care-l face să pară un fel de Philip Marlowe al secolului XXI.” – Benjamin Percy, The New York Times Book Review
4. Jan GUILLOU – Drumul spre Ierusalim
Templierii sunt o veche pasiune de a mea.
Extras din descrierea editurii:
Caracterizat de critica literară drept „o istorie shakespeareană”, romanul Drumul spre Ierusalim, primul volum al Trilogiei cruciadelor, descrie o lume medievală recreată cu artă și dramatism. Tânărul erou al cărții, Arn Magnusson, a fost crescut de călugării cistercieni într-o mânăstire unde, înafară de latină, logică sau studiul Bibliei, a deprins meșteșugul armelor de la fratele Guilbert, un fost cavaler templier. Dar în afara zidurilor mânăstării lumea se dovedește a fi plină de primejdii și tentații. Tânărul Arn comite păcate de neiertat în ochii Bisericii și, pentru a le ispăși, este forțat să o părăsească pe femeia iubită, să se alăture Ordinului Templierilor și să plece la Ierusalim pentru a lupta în Războiului Sfânt.”
5. Jan GUILLOU – Cavalerul templier
Extras din descrierea editurii:
„Reluând firul unde îl lăsase primul volum, Drumul spre Ierusalim, Cavalerul templier, al doilea roman din trilogia lui Jan Guillon, spune povestea lui Arn și a Ceciliei, siliți, ca penitență pentru dragostea lor, să trăiască departe unul de altul, el luptând în Țara Sfântă împotriva sarazinilor, iar ea claustrată într-o mânăstire de maici din Goția, deloc străină de nesfârșitele războaie ale bărbaților. Istoria iubirii lor se împletește cu istoria mare, a ciocnirii între civilizațiile creștină și musulmană, a luptelor pentru locurile sfinte și pentru coroane regale, în care eroii întâlnesc personaje reale precum Saladin, Odo de Saint-Armand, Knut Eriksson sau Richard Inimă de Leu, iar toate acestea le pun mereu la încercare convingerea că destinul îi va readuce împreună.”
6. Ian McEWAN – Pe plaja Chesil
Pe Ian McEwan l-am descoperit anul acesta cu romanul „Sâmbătă”, care mi-a plăcut extrem de mult. De atunci caut să citesc toate cărțile scrise de el…
Extras din descrierea editurii:
„În vara anului 1962, cu puțin înainte ca The Beatles să devină faimoși, Edward și Florence se căsătoresc în orașul universitar Oxford. Ceremonia decurge bine, serviciile sunt satisfăcătoare, petrecerea, veselă și, în sfârșit, cei doi rămân singuri. Sunt fericiți, poate un pic prea emoționați. Iau cina într-un loc numit plaja Chesil, așteptând noaptea nunții. Cu o acuratețe înnebunitoare, vom afla povestea acelei nopți, care, încălcând orice simț al firescului, nu se mai consumă. Cei doi tineri trăiesc drama unei crize sexuale într-o epocă în care conversațiile despre asemenea dificultăți sunt imposibil de purtat.”
În perioada următoare veți regăsi recenziile. Vă doresc lectură plăcută!
Toate titlurile sunt si pe lista mea de dorinte, in afara de Numele Trandafirului pe care deja l-am citit. E un roman istoric cu totul deosebit! Si ecranizarea lui este foarte buna. Cred ca si Cavalerul templier are film facut dupa el. Am vazut o productie scandinava care are un scenariu foarte asemanator cu cel din descrierea cartii. 🙂 Lectura placuta!!!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Ma bucur tare ca avem aceleasi gusturi 🙂! Si eu am citit Numele trandafirului demult, dar stii cum e… iti vine sa si recitesti anumite carti. Multumesc frumos si iti doresc lectura placuta si tie !
ApreciazăApreciat de 1 persoană