Gaudeamus – Part I

Publicat de

După ce am petrecut mai multe ore la Gaudeamus, ne-am întors victorioase (eu și magie-ana) cu brațele pline de cărți. Mai jos primele șase:

  1. Cassandra CLAIRE – Stăpânul Umbrelor (Cartea a doua din seria Uneltiri Întunecate)

Acum câteva luni, terminam de citit primul volum din seria „Uneltiri întunecate”, mi-a plăcut mult, așa că am așteptat cu nerăbdare volumul doi.

Extras din descrierea editurii:

„Emma Carstairs a aflat că dragostea pe care o îmapărtășește cu parabati-ul ei, Julian Blackthorn, nu este numai interzisă, dar îi poate distruge pe amândoi. Știe că ar trebui să fugă cât mai departe de Julian. Dar cum poate face asta când familia Blackthorn este amenințată din toate părțile?

Singura lor speranță este Cartea Neagră a Morții, un tom de magie având o putere cumplită. Toată lumea o vrea. Dar numai cei din familia Blackthorne o pot găsi. (…)”

2. John FOWLES – Turnul de abanos

După „Colecționarul”, „Magicianul” sau „Iubita locotenentului francez”, am zis că pot să diversific cu o carte despre care nu am auzit…

The Times: „O carte extrem de antrenantă, cu o imagistică uluitor de bogată, cu dialoguri precise și caracterizări pătrunzătoare, tulburătoare prin forța descrierilor și prin obsedantele sale ritmuri celtice.”

Observer: „Aceste cinci nuvele confirmă încă o dată faptul că, în ceea ce privește ingeniozitatea tehnicilor narative, puțini scriitori contemporani se pot considera egali lui Fowles. Turnul de abanos, nuvela care dă titlul volumului, este una dintre cele mai frumoase scrieri ale lui Fowles.”

3. Aldous HUXLEY – Insula

Cine nu a auzit de „Minunata lume nouă”? Am citit-o de mult și mi-a plăcut… așa că am zis să citesc și Insula…

Descrierea editurii:

„Ultimul roman al lui Aldous Huxley, Insula este povestea societății palaneze ideale. Creată de mai bine de 100 de ani, prin dorința celor doi fondatori ai săi de a reuni tot ce e mai bun în lumile cunoscute, Pala modernă este clădită pe știință și tehnologie făcute pentru om, pe o filozofie utilitaristă, pacifistă, pe democrație și mai ales pe atenția față de pericolele ce i-ar putea întrerupe buna funcționare. Dar, când totul merge bine, cursul lucrurilor se schimbă radical din pricina unei conspirații. Prins de bunăvoie în ea, cinicul jurnalist Will Farnaby ajunge printr-un naufragiu pe insula interzisă; aici trăiește reveleția unei lumi pe care nu o credea posibilă și care îi redă speranța. Chiar dacă Farnaby nu mai contribuie cu entuziasm la distrugerea Palei, complotul se încheagă treptat, pentru a culmina odată cu finalul romanului. Prin tot ceea ce o alcătuiește, Insula este o carte despre o utopică disciplină a existenței, dar și despre multiplele manifestări ale morții.”

4. Dan SIMMONS – A cincea cupă

Acum câteva zile citeam recenzia acestei cărți, mi-a plăcut mult cum a descris-o, mi-a atras atenția așa că mi-am cumpărat-o și eu.

Descrierea editurii:

„Povestea începe la Paris, unde Henry James vrea să se arunce în Sena. Destinul vrea însă altceva și salvarea vine de la … Sherlock Holmes, obsedat de ideea că e doar o plăsmuire, nu o ființă în carne și oase. În A cincea cupă, celebrul detectiv se întoarce și elucidează încă un mister. Dispariția lui Clover Adams, soția unui istoric de seamă, are implicații greu de descâlcit…

Călătorie în timp, roman polițist și deopotrivă roman de atmosferă, cartea lui Dan Simmons pune tot rafinamentul literaturii în slujba unei povești ca un puzzle cu nenumărate piese. Depinde de cititor să descopere locul fiecăuia într-o imagine spectaculoasă.”

5. Jonathan STROUD – Conacul bântuit 

M-a atras coperta și, mai apoi, descrierea, așa că nu am rezistat.

Descrierea editurii:

„De mai bine de cincizeci de ani, Marea Britanie este zguduită de o Problemă nemaiîntâlnită: noaptea, locuitorii săi sunt asaltați de Vizitatori nu tocmai prietenoși, sosiți dintr-o altă lume. Nimeni nu știe care este cauza acestor bântuiri, nici cum pot fi ele oprite. Anthony Lookwood, Lucy Carlyle și Geoge Cubbins, membrii Agenției Lockwood, își unesc forțele în lupta împotriva Vizitatorilor, înarmați cu un întreg arsenal, din care nu lipsesc săbiile, pilitura de fier, lanțurile sau… pliculețele de ceai. Primul volum al seriei semnate Jonathan Stroud este, cu siguranță, o lectură palpitantă, care vă va ține cu sufletul la gură și cu luminile aprinse… până târziu în noapte!”

6. Benedict WELLS – Sfârșitul singurătății

De ce am ales cartea aceasta? Mi-a plăcut foarte mult titlul, mi s-a părut foarte sugestiv.

Der Tagesspiegel: „Cel mai bun roman de John Irving care n-a fost scris de John Irving. Wells creează personaje credibile, povești de dragoste cu fundal psihologic fascinant și scene de neuitat.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Povestea pe care o spune Wells este uimitoare, aproape un basm.”

În perioada următoare veți regăsi recenziile. Vă doresc lectură plăcută!

5 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s