Chemarea cucului

Publicat de

Este o carte politistă, o carte care te ține în suspans de la primele pagini, o carte pe care eu am citit-o pe nerăsuflate, scrisă de J.K Rowling (celebră prin publicarea seriei „Harry Potter”) sub pseudonimul Robert Gilbraith.

Pe parcursul cărţii, detectivul particular Cormoran Strike împreună cu asistenta sa Robin, anchetează sinuciderea unui topmodel, Lula Landry.  Fratele Lulei, John Bristow nu crede în teza poliției  și-l angajează pe Cormoran să afle adevărul.

Cormoran Strike este un veteran de război, rămas olog, cu diferite probleme personale, începând de la datorii până la conflicte interioare.

Acțiunea se petrece pe două planuri, cel al anchetei propriu zise și cel al vieții personale a detectivului nostru, cu traumele fizice și psihice trăite de el atât în trecut cât și în prezent.

Pe măsură ce citeam, oscilam între sentimentul că este vorba de o crimă și sentimentul că de fapt Lula s-a sinucis, sentiment care nu s-a transformat în certitudine decât la sfârșitul cărtii.

Personajele se dezvăluie încet și coerent pe tot parcursul cărții, adăugând elemente noi și complexitate romanului.

Cu cât înaintam în puzzle-ul anchetei, cu atât mi-era mai greu să mă opresc din citit. Împletitura între anchetă, trăirile personajelor și descrierea locurilor în care se desfășoară acțiunea, mă fac să-mi doresc să citesc și continuarea acestui roman.

Tot ce pot să spun ca și concluzie este că, mie personal, mi-a plăcut foarte mult cartea.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s