Alegerea de Kiera Cass

Publicat de

După o lungă absență de pe blog în care m-am concentrat pe școală, am revenit să vă povestesc despre un roman care mi-a plăcut foarte mult. Oare cum aș putea să vă transmit cât de mult m-a impresionat această carte? A patra copertă mi-a promis o poveste de dragoste și de suferință. Aceasta s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele și chiar le-a depășit cu mult. „Alegerea” este o carte scrisă de Kiera Cass, care face parte dintr-o serie de cinci volume și a devenit între timp una dintre cărtile mele preferate. Deja am început cel de-al doilea volum denumit „Elita” și abia aștept să-l termin.

Acțiunea se desfășoară într-o lume imaginară condusă de o familie regală. Prințul moștenitor a ajuns la vârsta căsătoriei. Alegerea soției se face printr-o competiție denumită „Alegerea”, în care treizeci și cinci de fete atent selecționate se vor muta în palatul regal, unde vor încerca prin toate mijloacele posibile să-i câștige inima prințului.

America Singer, personajul principal, nu vrea să participe la această competiție, nici măcar nu ia în considerare acest lucru. Pentru ea, acest concurs nu înseamnă nimic, i se pare superficial și inutil.

«  Ideea de a intra într-o competiție pentru ca întreaga tară să urmărească cum acest pustulica  arogant o alege pe cea mai drăgută și superficială dintre fetele frumoase și tăcute pentru a stă langă el la tv, era suficient să mă facă să urlu. Ar fi putut exista ceva mai înjositor de atât? »

Această lume este împărțită în opt caste în funcție de bogăție, în casta cu numărul Opt sunt cei mai săraci care stau pe străzi și nu au ce mânca, la polul opus, în casta Unu, se află cei care fac parte din familia regală.

America are un prieten, pe nume Aspen, pe care îl întâlnește noaptea după ce toată lumea se culcă. Singura problemă este că Aspen face parte din casta Șase, iar America face parte din casta cu numărul cinci.

Așteptările tuturor părinților de fete, este ca acestea să se căsătorească cu un băiat dintr-o castă superioară și, astfel, să poată intra în casta soțului. Dar America îl iubește pe Aspen, în pofida faptului că abia o să aibă ce mânca în casta Șase, ea considerând că partea materială nu este așa de importantă.

«  Aspen era de departe cel mai atrăgător băiat din oraș. Avea păr negru, ochi verzi și un zâmbet care te făcea să crezi că deține un secret. Era înalt, dar nu prea înalt. »

Revenind la programul prin care prințul moștenitor își găsește o soție, așa cum vă ziceam, America nu vrea să se înscrie în concurs,  în primul rând, pentru că nu îi place ideea de competiție dar și pentru că îl iubește pe Aspen. Însă Aspen nu vrea să o priveze  de această oportunitate și nici nu vrea ca aceasta să trăiască toată viața întrebându-se « ce ar fi fost dacă…?»

« -Nu vreau decât să te înscrii. Incearcă doar. Și dacă pleci, pleci și gata. Iar dacă nu, măcar nu va trebui să mă dau cu capul de pereți pentru că te-am reținut aici.
-Dar Aspen, nu-l iubesc. Nici măcar nu-l plac. Nici măcar nu-l cunosc.
– Nimeni nu-l cunoaște. Și totuși, vezi tocmai asta-i chestia poate că-ți va plăcea de el.
– Aspen termină! Eu pe tine te iubesc. »

Presată fiind de toți apropiații ei, America se înscrie într-un final în competiție, fiind sigură că nu va câștiga, cum ar putea, când concurează cu cele mai frumoase fete din regat. Vine timpul să se anunțe cele treizeci și cinci de candidate în concurs. Toată familia Singer așteaptă cu nerăbdare să se anunțe câștigătoarele, stând pe canapea și mâncând popcorn.

Anunțul de la televizor este următorul:

« Domnișoara America Singer din Carolina, Cinci  […]  Mama mi-a țipat în urechi, iar May a sărit în sus, împrăștiind popcorn pe peste tot. Gerard s-a entuziasmat și el și a început să danseze. Tata… era greu de spus, dar cred că zâmbea din taină din spatele cărții lui. »

America este selecționată pentru „Alegere”. De aici lucrurile se complică, se mută la palat împreună cu celelalte finaliste. Lupta este acerbă, fiecare își dorește să câștige. America îl va descoperi pe prințul moștenitor altfel decât și-ar fi imaginat. Lucrurile privite din afară sunt întotdeauna altfel decât atunci când le trăiești. Cum se va termina această aventură? Va reuși America să câștige sau va prefera să-și asculte inima și să se căsătorească cu Aspen?

Mi-a plăcut cartea, am citit-o într-o după amiază. Autoarea are un dar de a povesti care m-a atras de la început motiv pentru care nu am putut să o mai las din mână până la final. Am început și cel de-al doilea volum al trilogiei, sper să-mi placă cel puțin la fel de mult.

 

6 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s