Bookfest 2018 – Part II

Publicat de

În articolul trecut, v-am promis că revin cu „bunătățile” pe care le-am cumpărat de la Bookfest anul acesta.

  1. S. A. CHAKRABORTY – Orașul de bronz

Descriere: „Pășiți, fără teamă, în orașul de bronz, în Daevabadul cel clădit de făpturi mitice, unde djinn-ii din basmele arabe și au construit o lume fascinantă, în care magia și miraculosul se împletesc cu intrigile politice și amoroase, iar fanatismul religios cu lupta de eliberare a celor oprimați din cauză că aparțin unei rase declarate impure, într-o poveste care va reuși să fie pe cât de pasionantă, pe atât de realistă.

„Urzeala tronurilor a lui George R. R. Martin se combină cu miraculoasele povești din O mie și una de nopți în acest roman despre Nahri, o tânără maestră în escrocherii din secolul al XVIII-lea, din Cairo, care descoperă că djinn-ii există și au construit o civilizație înfloritoare. (…) Aventurile prin care ea trece alături de chipeșul Daeva Dara sau în compania habotnicului, dar atât de inteligentului și mărinimosului prinț al djinn-ilor, Alyzaid, precum și finalul surprinzător au reușit nu doar să mă țină cu sufletul la gură, ci și să mă facă să trepidez de nerăbdare în așteptarea celui de-al doilea volum al TRILOGIEI DAEVABADULUI.” Adrian Liang. The Amazon Book Review

2. Iuri DOMBROVSKI – Maimuța vine să-și ia craniul

Descriere: „În Franta ocupată de naziști, profesorul Messonier, antropolog reputat şi autor al unei opere ştiințifice menite să respingă teoriile rasiale şi rasiste ale pseudosavanților nazişti, intră în vizorul nemților. Animați de forța brută a resentimentului, ocupanții îi întorc viața pe dos, pentru a-l obliga la o ruşinoasă retractare a întregii sale opere şi la o și mai ruşinoasă colaborare. Sub imperiul puterii lor primitive, lumea se sparge in bucăți, descoperirile ştiinței devin simple unelte de propagandă, iar relațiile dintre oameni – un joc de măşti pe viață şi pe moarte. Însă in acest roman noir, cu accente kafkiene, care îmbină intriga palpitantă a romanelor polițiste cu profunzimea meditațiilor filozofice, ținta nu este numai totalitarismul nazist, ci orice regim totalitar şi orice ideologie care are nevoie de forța pumnului pentru a guverna.”

3. Tom EGELAND – Evanghelia dupa Lucifer

Descriere: „În 1970, Silvana, fiica lui Giovanni Nobile, profesor de teologie la Vatican, este răpită din ordinul unei secte religioase şi încuiată intr-un sicriu. Dacă Nobile nu le predă un pergament vechi de mii de ani, numit Manuscrisul lui Lucifer, răpitorii amenință ca o vor lasa pe Silvana in coșciug până la moarte. Patruzeci de ani mai târziu, arheologul Bjorn Beltø descoperă ceea ce pare să fie un fragment din misteriosul manuscris și se trezeşte din nou tința unor atacuri inexplicabile. Singura cale de a scăpa de urmăritori este să dezlege taina manuscrisului şi să aducă la lumină un secret uluitor, păzit cu străşnicie de mai bine de patru milenii.”

4. Richard GREAVES – Milioanele lui Brewster

Descriere: „Montgomery Brewster, un tânar din înalta societate newyorkeză de la 1900, află că este moştenitorul unei averi fabuloase. Însă pentru a intra in posesia ei, Monty trebuie să îndeplinească o condiție pe cât de bizară, pe atât de dificil de pus în practică.
Astfel încep peripețiile nebuneşti, absurde şi amuzante ale singurului om din lume care face tot posibilul să ajungă sărac lipit pământului şi care riscă astfel să îşi piardă prietenii, poziția socială și iubita.

Apărut in 1902, romanul Milioanele lui Brewster a cumoscut nu mai puțin de zece ecranizări și mai multe adaptări în piese de teatru.”

5. Scott LYNCH – Minciunile lui Locke Lamora

Descriere: „Se spune despre Ghimpele din Camorr că este un spadasin neîntrecut, un maestru într-ale hoției, o fantomă care poate trece prin ziduri. Jumătate din oamenii oraşului sunt convinși că este avocatul celor săraci. Cealaltă jumătate crede că el nu este decât un mit stupid. Nici unii, nici ceilalți nu cunosc însă întregul adevăr.

Subțirel şi fără prea mare agilitate în mânuirea sabiei, Locke Lamora este, spre marea sa supărare, legendarul Ghimpe. Cu siguranță că nu a încurajat zvonurile cu privire la aventurile sale. La fel de sigur este şi că Locke fură de la cei bogați (de la cine altcineva ar merita să furi?), dar la săraci nu ajunge nici un sfanț. Locke adună bani doar pentru el și pentru banda lui de Ticăloși Gentilomi. Capricioasa și colorata lume subterană a vechiului oraș Camorr este căminul lor de când se știu. Dar acum un mister ucigător a început să terorizeze oraşul şi un război clandestin amenință să dezbine lumea subterană. Prinşi într-un joc ucigaș, Locke şi prietenii săi vor fi nevoiți să lupte pentru viața lor.”

6. Kathryn STOCKETT – Culoarea sentimentelor

Descriere: „In orăşelul Jackson din Mississippi, în anii ’60, trei femei care în mod normal nu ar fi avut nimic in comun se leagă printr-o prietenie incredibilă. Ceea ce le apropie este un proiect secret care le primejduieşte viața, o carte ce pune în discuție convențiile sociale considerate tabu ale vremii lor. Culoarea sentimentelor, romanul de debut al autoarei Kathryn Stockett, este ceea ce se cheamă un fenomen literar: o carte care a fost respinsă de aproape cincizeci de editori şi agenți, publicată în cele din urmă de Penguin Group şi primită cu un entuziasm extraordinar de librării, cluburi de carte, bloggeri şi critică literară. Drepturile de traducere au fost vândute în mai mult de 30 de țări, iar Steven Spielberg a decis să implice studiourile DreamWorks în ecranizarea cărții. Definită drept ,,magică”, „irezistibilă”, „plină de umor” Culoarea sentimentelor s-a menținut in New York Times Best Sellers List timp de doi ani şi s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare doar în Statele Unite.”

7. Oscar WILDE – Potretul lui Dorian Gray

Descriere: „Basil Hallward pictează într-o bună zi portretul tulburător al lui Dorian Gray. Doar că, odată cu trecerea timpului, tânărul din tablou îmbătrâneşte, pe când modelul lui, Dorian, rămâne neschimbat. Fiecare faptă, fiecare an trecut lasă pe chipul pictat încă un semn, fără ca acest amănunt să fie cunoscut de ceilalți; doar creatorul lui, Basil Hallward, ştie, iar pentru aceasta e ucis de Dorian Gray. Acesta din urmă va ajunge şi el la confruntarea fatală cu reflexia sa pictată şi va sfârşi, îmbătrânit fără veste, victimă misterioasă a imaginii din tabloul pe care atât l-a prețuit.”

Cu toate că aveam o ordine oarecare în ceea ce urma să citesc, acum, odată cu achiziționarea romanelor de la Bookfest s-a dat totul peste cap. În concluzie, recenziile vor urma pe blog.

8 comentarii

    1. De Minciunile lui Locke Lamora de la tine am auzit 🙂! Am mai citit de Iuri Dombrovski (cel cu maimuta 😜) Conservatorul de antichitati si mi-a placut mult, asa ca nu prea am avit de ales decat sa-l cumpar. Urmeaza si impresiile incet, incet.

      Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s