Bookfest 2019 – Part II

Publicat de

În articolul trecut, v-am promis că revin cu “bunătățile” pe care le-am cumpărat de la Bookfest anul acesta.

Nașterea iernii – Brian Ruckley

Descriere :

 « Se spune că lumea nu mai e ce a fost odată.

La început a fost o singură rasă. Dar i-a dezamăgit pe zeii care o făcuseră și aceștia au distrus-o. În locul ei au creat alte cinci, rasele celui de-Al Doilea Ev: Whreinină și Saolină, Huanină și Kyrinină și Anaină.

Acum, după veacuri întregi de vrajbă și trădări, urmașii rasei Anaine, impărtiti în clanuri Blood, se războiesc între ei cu aceeași sete neostoită de sânge. Armistițiul fragil dintre Adevăratii Blood este pus în pericol când oștirile Drumului Negru se întorc din surghiunul în care au fost izgonite. Însă, în timp ce vuietul bătăliei se inăspreste, un om își urmează calea, la capătul căreia o putere cumplită va prinde viată în el iar moștenirea sa va rămane scrisă în sânge. »

Berlin. Focurile din Tegel – Fabio Geda & Marco Magnone

Descriere :

« Berlin – aprilie, 1978. Au trecut trei ani de când un virus misterios a decimat toți adulții din oraș. Au rămas doar copiii, împărțiți acum în grupuri rivale care luptă pentru supraviețuire.

Când un comando al grupului de pe aeroportul Tegel îl răpește pe micuțul Theo, Nora și Christa, membre ale grupului Havel, îi cer ajutorul lui Sven, charismaticul lider al băieților ce locuiesc în Gropiusstadt, în clădirile proiectate de celebrul Walter Gropius. După ce Sven refuză, Jakob, un alt băiat din grup, se hotărăște să traverseze Berlinul înghețat pentru a le ajuta să elibereze copilul.

În prima carte a seriei Berlin, Aeroportul Tegel, luat în stăpânire de o bandă violentă, devine scena macabrelor Jocuri ale Morții, a căror miză este chiar eliberarea lui Theo. Pentru Christa și Jakob, acesta este doar începutul. »

Visul își alege visătorul – Laini Taylor

Descriere :

« În cel de-al doilea Sabat al Lunii a Douăsprezecea, în orașul Plângerea, a căzut o fată din cer. Pielea ei era albastră, iar sângele, roșu.

Dacă îți e frică să intri în visele tale, vino aici, în visele mele. »

Vertigo – Katharine Mcgee

Descriere :

« În 2118, New Yorkul este un uluitor oraș pe verticală, un superturn cu o mie de etaje. Printre lux și tehnologie avansată, cinci adolescenți au secrete primejdioase…

Într-o lume aflată la înălțimi amețitoare, cel mai mic pas greșit atrage după sine o cădere catastrofală.

Pe LEDA o bântuie amintirea celei mai urâte nopți din viața sa. Ar fi în stare de orice, doar ca adevărul să rămână nedezvăluit. Chiar și să se încreadă în dușman.

WATT visează să ajungă la o facultate de top și să lase trecutul în urmă, însă Leda îl obligă să spioneze din nou. Va reuși să se elibereze definitiv de influența ei?

Când RYLIN câștigă o bursă la o școală de elită, aflată la un etaj superior al Turnului, existența ei se schimbă peste noapte. Pe de altă parte, asta presupune să-l vadă aproape zilnic pe băiatul căruia i-a frânt inima și care, la rândul lui, și el i-a frânt-o pe a ei.

În continuare, AVERY este chinuită de iubirea pentru singura persoană pe care nu îi este îngăduit să o aibă. Își dorește cu disperare să fie împreună, indiferent de prețul pe care îl va plăti. În oraș sosește CALLIOPE, o tânără frumoasă și boemă, hotărâtă să facă valuri. Iar fata știe exact de unde să înceapă.

Dar, fără știrea lor, cineva însetat de răzbunare le urmărește toate mișcările. »

Cerul din adâncuri – Adrienne Young

Descriere :

« CURAJOASĂ. PUTERNICĂ. APRIGĂ. SIGURĂ.

Așa a fost educată Eelyn că trebuie să fie o luptătoare aska, una care îi urăste de moarte pe cei din clanul riki, cu care, din cinci în cinci ani, ai ei se războiesc în timpul sezonului de luptă. Și viața i s-ar fi desfăsurat normal, dacă, în timpul unei bătălii, n-ar fi descoperit că Iri, fratele pe care îl credea mort, luptă alături de dușmanii săi! În curând, Eelyn se vede aruncată în vâltoarea unei lupte pe viată și pe moarte, iar întregul ei univers se rastoarnă. Pentru că, dintr-odată, va înțelege că iubirea poate să răsară în locul urii și camaraderia în locul dusmăniei transmise din moși-strămosi.  »

Blestemul mării – Shea Ernshaw

Descriere :

« Un oraș ascuns în ceată. O fată cu multe secrete. Un port în care moartea lovește fără greș.

Un roman de debut terifiant despre fantome, vrăjitoare, dragoste și răzbunare ! – School Library Journal  

Jonglând cu emoții delicate și suspans autentic, acest roman hipnotizant îi face pe cititori să se întrebe cum, sau dacă, blestemul surorilor Swan poate fi destrămat – Publishers Weekly

Cititorii se vor cufunda cu plăcere în această carte de atmosferă minunat mestesugită. –  Kirkus Reviews

O poveste plină de substanță și profunzime, despre magie și blesteme, despre trădare și răzbunare, dar, mai presus de toate, despre puterea salvatoare a dragostei. – Amber Smith »

Urmașii de sânge și os – Tomi Adeyemi

Descriere :

« Abil politic și extraordinar de bogat imaginativ, acesta este un fenomen în devenire, literalmente.- Entertainment Weekly

Debutul exuberant al lui Adeyemi îi proiectează pe cititori în mijlocul unei lumi compacte, intense, pline de intrigi politice, magie invocativa și violentă brutală. Cu o desfășurare cinematografică, narată din puncte de vedere alternative, cu acțiune artistic coregrafiată, lectură zboară spre finalul în suspans, care cu siguranță îi va face pe cititori să aștepte nerăbdători continuarea.- Booklist

Plină de acțiune relatată în secvențe cinematografice și de creaturi demne de Războiul Stelelor, (cartea) asaltează granițele imaginației. Și deopotrivă chestionează conștiință. Războiul brutal descris de Adeyemi între kosidanii nobili, cu piele mai deschisă la culoare, și majii înrobiți, cu piele neagră, pune întrebări provocatoare despre râse, clase și autoritate, ridicând că avertisment o oglindă în față societății noastre abrupt divizate.- The New York Times

Impresionant, captivant și natural-Adeyemi este un talent demn de urmărit. Excepțional.- Kirkus »

Hoții din vis – Maggie Stiefvater

Descriere :

« Ronan Lynch are o mulțime de secrete. Pe unele le ascunde de ceilalți, pe altele chiar de el însuși. Unul dintre ele este că poate extrage lucruri din visele care-l bântuie, pline, uneori, de monștri. Și se dovedește că alte personaje din umbră vor și ele acele lucruri.

Ronan face parte din Frăția Corbilor de la Academia Aglionby. Misiunea lor de a-l găsi pe regele mort Glendower a dus deja la o destabilizare a curenților energetici și a dozei de paranormal din viețile lor. Gansey, Ronan, Adam și Blue, partenera lor de pe partea cealaltă, a oamenilor, se confruntă cu noi dușmani și mașinațiuni care le pun la încercare prietenia.

Avand o bogăție de detalii și de metafore superbe, Hoții din vis este o poveste cu secrete, vise, camaraderie și magie atât de verosimilă, că îți da peste cap imaginația și te minunezi la fiecare pagină. – Booklist »

 Omul pictat – Peter V. Brett

Descriere :

« Omenirea a ajuns prizoniera unor creaturi ivite din adâncurile pământului când apune soarele, care distrug tot ce le iese în cale până în zori. Atunci soarele le alungă în văgăunile din care au apărut.
Se întunecă și cei câțiva supraviețuitori se ascund în spatele unor simboluri magice, a căror putere se pierde în negura timpurilor. Anii trec, satele sunt din ce în ce mai departe unul de altul și demonii își continuă atacurile. Un mesager îl învață pe Arlen că frica e cel mai mare rău din lume. Leesha e distrusă din cauza unei minciuni. Destinul lui Rojer se schimbă pentru totdeauna grație unui drumeț care poposește în oraș. Dar toți trei visează la o lume în care oamenii nu se vor mai ascunde în spatele zidurilor și simbolurilor magice. »

Cam atât pentru această ediție Bookfest 2019. Ne revedem cu astfel de postări la toamnă, la Gaudeamus.

8 comentarii

Lasă un comentariu