Bookfest 2018 – Part I

Publicat de

Ieri am fost la Bookfest. De la intrare mi s-a părut că am intrat în paradis: cărți cât vedeam cu ochii. Mergeam din stand în stand ca un copil și cumpăram cărți. M-am oprit când nu am putut să mai car pungile.

Ce am cumpărat? Multe cărți… Iată câteva dintre ele:

  1. Margaret ATWOOD – Asasinul orb

Descriere: „După cincizeci de ani, Iris Chase își amintește împrejurările misterioasei dispariții a Laurei. Viețile celor două surori își împletesc firele, iar episoadele erotice se întretaie cu destinul unui asasin orb, pus să ucidă o fecioară de care până la urmă se îndrăgostește, dar și cu apăsate aluzii mitologice, de care Eneida lui Vergiliu nu este străină. Întreaga istorie a romanului nu părăsește însă fundalul secolului XX, pe care Margaret Atwood îl acoperă de umbrele trecutului, de fiorul fanteziei ce pandește viața, cu iubirile și trădările ei. (…)”

2. Michael CONNELY – Până la capăt

Descriere: „Un nou thriller care îl are în prim plan pe cinicul Mickey Haller. După ani în șir în care a jucat rolul de avocat, Haller este rugat să treacă în „barca” procurorilor și să dea de capăt unei crime oribile. Ucigașul, Jason Jessup, a ispășit deja douăzeci și patru de ani de închisoare și este eliberat și reabilitat în baza unei noi dovezi ADN. Haller însă nu înghite povestea, fiind convins că Jessup este cu adevărat vinovat. Intrigat de acest caz, îl acceptă. Cu o condiție, însă: posibilitatea de a lucra cu un anumit investigator LAPD, nimeni altul decât fratele lui vitreg, Harry Bosch. Cei doi trebuie să se miște repede înainte ca Jessup să lovească din nou.”

3. Ken FOLLETT – O avere periculoasă

Descriere: „În 1866, tragedia loveşte exclusivista şcoală Windfield. Un elev se îneacă într-un accident straniu, în care sunt implicati mai multi tineri. Întâmplarea şi urmările ei reprezintă factorul declanșator al unei serii de trădări şi crime care se intind pe trei decenii şi afectează numeroase destine. Purtându-l pe cititor din cluburile exclusiviste şi
bordelurile care dau viață celor mai întunecate fantezii din înalta societate londoneză, până la sălile de bal strălucitoare şi opulente şi în birourile lambrisate cu mahon ale
marilor afacerişti ai lumii, Ken Follett creează, printr-o gamă uluitoare de contraste, un roman al unei familii dezbinate de pofte carnale și unite de o moştenire comună, într-o
lume în care lăcomia, hrănită de adevărul şocant al morții unui băiat, trebuie oprită, altminteri visurile nu doar ale unui om, ci ale unei națiuni vor fi sortite pieirii…”

4. John GRISHAM – Informatorul

Descriere:”Lacy Stoltz este investigatoare pentru Biroul de Conduită Judiciară din Florida. E avocată, nu polițistă, iar sarcina ei este să preia cazurile care se referă la
abaterile judiciare. După nouă ani în cadrul BCJ, lucrurile se schimbă când Greg Myers, un avocat care şi-a pierdut dreptul de a profesa, îi aduce la cunoştință detaliile unui caz de corupție.”

5. Aldous HUXLEY – Maimuță și esență

Descriere: „Au trecut multi ani de la al Treilea Război Mondial. Elegantul şi candidul doctor Poole debarcă, alături de o echipă de exploratori, într-o Californie fantomatică, răvăşită de suflul deflagrației nucleare. Aici găseşte rămăşitele unei umanități înstrăinate, pline de mutanți, supuse unor idoli însetați de sânge, o civilizație pustiită unde prea puținii supraviețuitori trăiesc după o nouă lege, care spune că nu poți iubi decât o dată pe an. Curajoşii şi revoltații care îndrăznesc să evadeze sunt supuşi torturii şi eliminați. Urmărind povestea cu exactitate de scenariu, romanul dezvăluie pictural perspectivele şi detaliile unei lumi stranii şi neaşteptate, dar deloc improbabile, anunțate în celebrul roman distopic Minunata lume nouă.”

6. Kerri MANISCALCO – Jack Spintecătorul, Crimele din Whitechapel

Descriere: „Audrey Rose Wadsworth, fiica unui controversat lord britanic, duce o viață dublă. Ziua, tânăra de doar 17 ani îşi împarte timpul între ceaiuri dansante, spectacole de circ şi probe la croitoreasă. Seara, studiază în secret medicina şi îşi ajută unchiul să facă autopsii. Când diabolicul Jack Spintecătorul începe să terorizeze întreaga Londră,
ucigând femei nevinovate, Audrey Rose pornește o investigație pe cont propriu. Ancheta însă o va aduce în fața unor adevăruri greu de digerat, iar adolescenta va trebui să ia decizii care îi vor frânge inima.”

7. Ian McEWAN – Ispășire

Descriere:” Incă din adolescență, Briony Tallis îşi dă seama că vrea să abandoneze lumea himerelor pentru a scrie despre oamenii din jur şi despre viața reală. Simțul exagerat al ordinii şi dreptății o împinge însă către un act social greşit, de pe urma căruia vor avea de suferit cei dragi ei. La batrânețe, ajunsă scriitoare de succes, Briony va medita la consecințele faptei sale, care o urmăreşte întreaga viață.
Romanul a inspirat o ecranizare de excepție, în regia lui Joe Wright, cu Keira Knightley, James McAvoy şi Vanessa Redgrave în rolurile principale.”

To be continued…

6 comentarii

Lasă un comentariu